Du ser bättre ut i en spegel från Mavis!

JO, SÅ ÄR DET FAKTISKT, MEN INTE NOG MED DET, DE ÄR ÄVEN SÄKRARE!

Två uttalanden som vi kanske måste förklara närmare. Material är en stor del av en varas kostnad, desto tjockare och desto massivare ju dyrare blir de. 

Vi använder alltid 5mm, inte för att fördyra produkten men för att ge en rättvis bild av dig. De flesta som tillverkar speglar använder spegelglas som är 3mm. När man använder tunna material så är de också mer flexibla, därför böjer sig en 3mm spegel och man får en reflektion som ibland liknar den i "lustiga huset" , 5mm glas deformeras inte på samma sätt.

Samtliga speglar har en säkerhetsfilm på baksidan. Den finns där trots att du aldrig kommer att se den och förhoppningsvis aldrig få användning av den, men OM olyckan är framme och spegeln går sönder så skall den hålla ihop glaset för att förhindra fler olyckor.

Våra speglar är inramade, inte limmade. Vi gör det av två anledningar; Lim blir gammalt och kan efter längre tid släppa, särskilt med tyngd från t.ex glaset om man inte har andra fästelement. Vid limning så måste glaset pressas mot baksidan, om limmet är ojämnt applicerat eller trycket ojämnt när man pressar ner så får man åter igen deformationer och reflektionen blir "lustiga huset" igen.

Eftersom speglar är glas med en reflekterande bakgrund och glas alltid innehåller en viss mån av ojämnhet så finns en liten deformation alltid med i själva glaset. Vi gör bara som alltid och går så långt vi kan för att utesluta andra faktorer.

Så när du skall handla spegel, tag några steg tillbaka och vagga lite från kant till kant, om du inte böljar in och ut i reflektionen så har du hittat en bra spegel. 

...Och tänk på att du ser bättre ut i en spegel från oss...

Hälsningar
//MAVIS