SVENSKA MÖBLER, MEN INTE MÖBLER FRÅN SVERIGE

Hur gör man en riktigt bra möbel? För oss handlar det om människan bakom, kompetensen, inte så mycket om var vi tillverkar. Våra partners har vi känt långt mycket längre än vi hetat Mavis, det är kanske nyckeln, att vi är ett gäng, inte flera.

 

Vi tillverkar i Lettland och Litauen, där har vi gedigen yrkeskunskap. Vi brukar säga att det är närproducerat, och per definition så är det väl så. Vår huvudpartner har 3 fabriker som vi arbetar med, olika produktionsmetoder för olika material. De ligger utspridda med upp till 20 mils avstånd från Riga.

 

Det är moderna anläggningar med fina maskinparker, hur garanterar man annars en hög och kontinuerlig standard på slutprodukten? Visst tar det sin lilla tid att tillverka våra möbler, men yrkesskicklighet och yrkesstolthet kan inte påskyndas. Därför lägger vi också nästan allt i vårt lager för att inte du skall behöva vänta. Nästan allt är dessutom monterat, för så vill jag själv gärna få en kvalitetsmöbel levererad.

 

Vi tillverkar bara våra egen designs, visst använder vi oss av fantastiskt duktiga designers, men vi "köper" inte in färdiga hyllprodukter. Vi arbetar fram möblerna under lång tid. Funderingar och tankar bollas med formgivare. Till slut har vi nått fram till en möbel som vi vill äga, som vi är stolta över att visa upp.

 

För många år sedan satt jag i ett möte med ett gäng bistra herrar i Nordamerika på väg att skriva under ett avtal. Av någon anledning skulle detta högläsas före undertecknande, jag fastnade på ordetproprietary(en riktig tungvrickare). Ordet betyder "immateriell äganderätt". Vid bildandet av MAVIS tog jag fasta på det och har gjort det till vårt eget;

 

Vi äger vårt uttryck, vi äger vår design.

 

Svårare än så behöver det inte definieras. Det är så vi har skapat ett MAVIS-uttryck och -kvalitet som tillverkas med stolthet för att hålla länge. Möbler med minnen.

 

//Magnus