Eva Schildt

Eva Schildt är uppvuxen på en ö i Stockholms skärgård och har ständigt havet och den karga skärgårdsmiljön i bakhuvudet. Sedan hon tog sin examen i möbel- och produktformgivning på Beckmans Designhögskola 2001 har hon formgivit allt ifrån möbler till textilier, förpackningar och mässmontrar. Hon är också verksam som inredningsarkitekt.

Material och tekniker varierar. Ibland handlar det om hantverk, ibland om serieproduktion. Men inspirationen kommer från naturen och designen, som ofta är skulptural, har också så gott som alltid inslag av både humor och multifunktion.

När Eva Schildt formger en vas så kan det hända att den får ett nät i botten, så att den, fylld med blommor, liknar en äng. När hon ritar en trädgårdssoffa fungerar den samtidigt som spaljé och utebordet förser hon med en liten skålformad utbyggnad, som förvandlar ett trist regn till en fest för fåglar.

Eva Schildt leker med vardagen och värmen i hennes personlighet smittar av sig på hennes design, som numera finns spridd i många länder. Hon är baserad i Stockholm men har bott i Tokyo och samarbetat mycket med japanska företag.

Eva Schildt finns representerad på Nationalmuseum i Stockholm och Röhsska Museet i Göteborg.

Eva Schildt

Fler designers