Mavis is raw wood

Det går inte att slarva med det som i själ och hjärta är ”själva möbeln”.
Vi pratar om råvarorna. Alldeles oavsett om det rör sig om massivt trä, fanér eller sten (skivor till våra byråer) så väljer vi med omsorg. Det handlar om djup kunskap, passion och i sin förlängning också om miljö.

Vår ambition är att efterlämna ett så litet fotavtryck som möjligt i vår miljö. Den allra viktigaste delen är hållbarhet. Att du ska kunna leva med din möbel länge. Både ur ett kvalitetsperspektiv,och ur ett känslomässigt perspektiv.
Vi är på djupet emot slit och släng.Den andra delen handlar mer strikt om hur vi ser på material och tillverkning. Vi använder oss i absolut största mån av FSC-certifierade leverantörer. FSC står för ett kretsloppstänkande där man tar ansvar för skogsbruk, miljö och återplantering av träd för nästa generation.
För att summera; vi följer noga utvecklingen. Målet är att ligga i framkant, men vi hoppar inte på några oprövade kort. Hellre gör vi ett bra arbete med beprövade metoder, än att arbeta med processer som inte är dokumenterade.

Processen

Svenska möbler, men inte möbler från Sverige. Hur går det ihop? Så här ser kedjan ut;
Vårt mål är att göra riktigt bra möbler, men samtidigt också möbler som inte blir omåttligt dyra.
För att lyckas med det har vi valt en egen väg. Vi formger och utvecklar alla våra möbler i Sverige. Vi har noga letat rätt på fa- briker i Europa som delar vår syn på hur möbler ska tillverkas. Fabriker där det finns både stolthet och djup kunskap.
Vi är med i hela processen med egna medarbetare, vi släpper ingenting som inte håller vår kvalitetsnorm.
När möblerna väl packas så sker det på vårt vis och inte på ”billigast tänkbara vis”.
Resultatet?
Riktigt bra möbler till fullt överkomliga priser.Svenska möbler, men inte möbler från Sverige.
Mavis. Made in our world.

Mavis is Craftmanship

TILLVERKNINGEN

Går det att kombinera hantverk med industriell produktion?
Vi vet att det går. I de fabriker vi valt att samarbeta med finns en djup kunskap om både hantverk och produktion.
Från själva råvaran till hur man förädlar den till en möbel.
I vissa moment gör maskinerna ett mer precist jobb. I andra krävs en ”handpåläggning” och ett mänskligt öga.
Vi kallar det för hantverk satt i system.

Leveransen

Vi kan skriva hur långa texter som helst om både formgivning och produktion.Men får du inte rätt upplevelse
när du väl får hem din möbel, då faller allt. Därför är vi extremt noga med hur våra möbler packas (vi kan till och med säga att vi är näst intill pedantiska). Vi lämnar ingenting åt slumpen. Det gäller alla delar, från val av kartong till
hur vi skyddar möbeln i själva förpackningen. Och inte minst informationen i förpackningen.Vårt mål är att du ska känna att du gjort rätt val när du väl fått din möbel av oss. Möbler med tanke och själ utan gränser. Made in our world. Hellre gör vi ett bra arbete med beprövade metoder, än att arbeta med processer som inte är dokumenterade.